FORT PARTY 2

Ultima petrecere de la fort a avut loc pe 24 Iunie. De data asta am organizat totul cu ajutorul comunitatii goa, sonorizarea fiind oferita de oameni din miscarea antifa din Bucuresti. Intr-un fel, petrecerea le-a fost dedicata, pentru ca ei au adus muzica si s-au ocupat de atmosfera in general.

Ar fi cateva lucruri de zis. In primul rand din cauza ca era vorba de o comunitate care functioneaza de mult timp dupa anumite principii, lucrurile au mers un pic mai lejer. Nu a mai existat aceeasi vanzoleala ca data trecuta. Au venit mai putini oameni, dar au stat mai mult.

Din cauza ca respectiva comunitate si-a vazut de propriul program, e posibil ca unii sa se fi simtit un pic neglijati. In acelasi timp s-a intamplat acelasi lucru ca si data trecuta, adica inertia a fost mai puternica decat initiativa si toti cei care puteau da serii putina varietate la capitolul muzica au stat comozi pe fort si s-au simtit bine. Ceea ce nu-i un lucru rau, atata timp cat nu se plang de cele intamplate, la care puteau sa contribuie daca ar fi vrut.

Un episod foarte interesant a fost cel cu politia. Lumea s-a ridicat in picioare, privind de pe fort, cu oarecare teama, la masina cu girofaruri care a parcat in fata intrarii. Unii dintre noi au fost mai curajosi si au mers sa vada ce vrea politistul. Dupa ce le-a spus niste povesti, ca ar fi gasit cadavre in tunel, ca ar fi sunat cineva din Glina la sectie sa le spuna ca o secta face petrecere la fort, politistul a dat inapoi si a disparut undeva pe soseaua de centura.

Pentru mine lucrul asta a fost absolut surprinzator. Ma asteptam sa trebuiasca sa purtam o discutie interminabila si penibila, sa oprim muzica, in cel mai rau caz sa plecam. Dar nu a fost asa. Noaptea a fost linistita din momentul ala si nu s-a mai intamplat nimic iesit din comun.

In inchere pot spune ca am senzatia ca ne-am atins scopul. Din cate am inteles sambata asta, pe 7 iulie, cineva a organizat o alta petrecere la fort, semn ca lumea a inteles ca exista locuri interesante care pot fi luate temporar in stapanire cu putina initiativa.

Vreau doar sa mai adaug ca in seara aceea a aparut la fort si Sage. Din cauza ca nu ne cunoastem prea bine nu am apucat sa il intreb ce crede despre toata chestia cu petrecerea. De la el am aflat ca fortul e atat de accesibil, prin neon. Amandoi fusesera acolo cu ceva timp inainte, ca sa deseneze.

Ii multumim lui Dreadboy pt ca ne-a daruit pozele astea




3 comments:

CareShare Network said...

Interesting images

Andrei Ionel said...

Salutare! La mine pe blog gasiti ceva variante in plus pentru explorat si, de ce nu, petrecut. Chestia e ca majoritatea obiectivelor din jurul capitalei le-am vizitat scurt si pe furis, pt ca sunt proprietati private. Totusi, am petrecut ceva timp in forturile: Leurdeni (10), Afumati (6). Merita vizitate.

Silviu Stan said...

Macar sa faceti curat dupa party! Asa mi se pare normal. Dar daca este al nimanui de ce sa nu lasati asa, NU??